• Egen tillverkning av naturlig hudvård
  • Endast ekologiska naturliga råvaror
  • Egna handvirkade produkter
  • Frakt : 39 -65 kr/försändelse
  • Egen tillverkning av naturlig hudvård
  • Endast ekologiska naturliga råvaror
  • Egna handvirkade produkter
  • Frakt : 39 -65 kr/försändelse
Vad menas med naturlig hudvård?

Hudvårdsprodukter som har merparten eller 100 % naturliga ingredienser, dvs. fria från kemikalier och syntetiska ämnen.

Vad är det för skillnad på ett ansikts serum och en ansiktsolja?

Serum är utvecklat för att ge en extra boost av näring till huden i ansiktet. Den innehåller kraftfulla och aktiva ingredienser som verkar återfuktande och tränger djupt ner i huden medan en olja ger intensiv näring och naturlig lyster.

Hur lång hållbarhet har By Brielles produkter?

Då jag endast använder mig av naturliga ingredienser så har produkterna en hållbarhet på mellan 6-12 månader, beroende på vilka oljor produkten innehåller och om det finns någon konservering tillsatt. Pga detta så tillverkar jag endast små volymer (lite oftare) för att du skall få en så färsk produkt som möjligt. Alla produkter är märkta med ett "bäst före" datum längst ner på innehållsetiketten.

Varför måste man tillföra konserveringsmedel i hudvård?

Konserveringsmedel gör att produkten håller längre eftersom det hämmar utveckling och tillväxt av olika mikroorganismer som bakterier, mögel- och jästsvampar. Konserveringsmedel behöver bara tillsättas i produkter som innehåller vatten. Det betyder att mina helt oljebaserade produkter (ansiktsoljorna) inte har något konserveringsmedel alls.

Vilket konserveringsmedel använder By Brielle?

Konserveringsmedlet jag använder är en modern så kallad multifunktionell råvara. Utan att vara ett faktiskt konserveringsmedel, består det av naturliga konserverande ämnen utvunna ur ekologisk majs och fänkål. Förutom att skydda produkten från bakterier/mögel/svamp så har det även mjukgörande egenskaper. Godkänt för användning i produkter certifierade enligt COSMOS-standarden.

Vad står COSMOS för?

COSMOS står för COSMetic Organic and natural Standard certifiering som gör att organiska eller naturliga kosmetika kan kommersialiseras världen över. En COSMOS-certifiering definierar de kriterier som företagen måste uppfylla för att kunna garantera för sina kunder att deras produkter är äkta ekologiska eller naturliga som produceras enligt högsta möjliga hållbarhetspraxis.

Vad menas med INCI-namn?

INCI-namn. International Nomenclature of Cosmetic Ingredients. Ett internationellt system för namngivning av ingredienser i kosmetiska produkter.

Vad är GLA?

GLA (Gammalinolensyra) är en essentiell fettsyra, det vill säga nödvändig för människans hälsa. Vi kan inte själv tillverka den i våra kroppar så vi måste få i oss den genom vår föda. GLA är en viktig byggsten i hudcellernas membran, det vill säga skalet som omsluter varje cell.

GLA spelar en stor roll för hudens elasticitet och förmåga att binda fukt och normaliserar också hudens skyddsbarriär. Den motverkar torr, fnasig och knottrig hud.

Hur skall produkterna användas & förvaras?

Det är väldigt viktigt att ha rena händer när du skall använda produkterna. Sätt alltid på lock/kork när du är klar för att inte släppa in så mycket syre. Förvaras mörkt och svalt, aldrig i direkt solljus. Vissa av produkterna kan förvaras i kylskåp för att förlänga hållbarheten. Det står i såfall under användning & förvaring på resp. produkt.