• Egen tillverkning av naturlig hudvård
  • Endast ekologiska naturliga råvaror
  • Egna handvirkade produkter
  • Frakt : 39 -65 kr/försändelse
  • Egen tillverkning av naturlig hudvård
  • Endast ekologiska naturliga råvaror
  • Egna handvirkade produkter
  • Frakt : 39 -65 kr/försändelse

Rena växtoljor är effektiva samtidigt som de är skonsamma mot huden. De vårdar, skyddar, ger näring och reparerar på djupet. Nedan följer beskrivningar av de vegetabiliska oljor som används i Brielles produkter. Alla oljor som används är kallpressade och ekologiska.

Abyssinolja

Ingår i Caring Face Cream

I hudvård används Abyssinolja som en fuktighetsbevarande och mjukgörande ingrediens. Antioxidanter hjälper till att stärka hudens barriärskikt och hudcellernas membran görs mer elastiska, vilket även hjälper till att balansera huden.

Aprikoskärnolja

Ingår i Caring Face Cream

Aprikoskärnolja är näringsrik för huden och innehåller rikliga mängder omega 9 och 6 som är fuktighetsbevarande och mjukgörande för huden. Oljan passar bra vid halvtorr, mogen och känslig hud. Utvinns ur den inre kärnan i aprikoser.

Arganolja

Ingår i Booster Face Oil

Arganolja är en halvfet olja med ett högt innehåll av E-vitamin. Den innehåller hela spektrat av mättade, enkel- och fleromättade fettsyror som skyddar och stärker överhuden. Argan är ett unikt träd som endast växer i sydvästra Marocko. Dess frukter innehåller frön som bär på den eftertraktade oljan.

Avocadoolja

Ingår i Revitalising Face Oil

En ganska fet olja med en mångfald av hudvårdande ämnen och bra fettsyror som mjukgör och stärker huden. Riktigt bra för torr & känslig hud. Den är fuktighetsbevarande, ger spänst och ökar hudens kollagenproduktion. Oljan framställs genom att fruktköttet pressas och filtreras.

Baobab

Ingår i Booster Face Oil

En behagligt mjukgörande och intensivt vårdande olja för torr och mogen hud. Den är rik på bioaktiva fytosteroler som vårdar och bevarar hudens fukt. Oljan kallpressas ur den afrikanska superfruktens kärnor.

Gurkörtsolja

Ingår i Enriched Face Cream

Gurkörtsolja är en torr, mild olja som utvinns av blommans frön. Det är den bästa GLA-källan och innehåller minst 20% av värdefullt GLA. Tas lätt upp av huden och påverkar huden på djupet så att den kan hålla sig frisk och inte åldras i förtid. Bra vid alla slags hudproblem.

Jojobaolja

Ingår i Booster Face Oil , Enriched Face Cream

Jojobaolja är halvfet, lätt och mild olja med vaxaktiga fettsyror som ger skydd utan att vara för fet. Den lämnar huden mjuk och ger en sammetsliknande känsla. Den skyddar och binder hudens fuktighet. Passar alla hudtyper men kan vara särskilt bra vid torr hud som fjällar, men även för fet hud, då den hjälper till att normalisera vår talgutsöndring.

Macadamiaolja

Ingår i Caring Face Cream

En fet olja som utvinns ur macadaminötter. Den är mycket rik på omega 7 som är en fuktighetsbevarande och regenererande fettsyra som finns naturligt i huden, men som minskar med åldern. Den är därför särskilt bra för vård av känslig och torr & mogen hud.

Nyponfröolja

Ingår i Booster Face Oil & Revitalising Face Oli

Välgörande för normal till torr samt mogen och känslig hud. Används ofta som anti-agening olja och tas lätt upp av huden. innehåller naturlig A-vitaminsyra (retinoinsyra). Nyponfröolja är välanvänd i hudvård mot akneproblem, pigmentfläckar, rosacea, rynkor och solskador. Utvinns från nyponfrön.

Olivolja

Ingår i Enriched Face Cream

Olivolja har använts som hudvård i över 1000 år tack vare den näringsgivande- och återfuktande effekten den har på huden. Speciellt bra om du har torr eller mogen hy. Utvinns från oliver.

Ricinolja

Ingår i Gentle Cleansing Cream

Ricinoljan är en speciell olja som är bra på att få ur orenheter ur huden. Ricinolja skiljer sig mycket åt från övriga vegetabiliska oljor eftersom den till 90% består av den för ricinoljan unika fettsyran ricinsyra. Används ofta som en ingrediens i rengöringsprodukter. Utvinns från fruktens frön.

Tistelolja

Sesamolja

Ingår i Gentle Cleansing Cream

Bidrar med den essentiella fettsyran Omega 6 (fleromättad linolsyra) som är regenererande och stärkande för överhuden, vilket förebygger torr hud. Det är en halvfet olja som är bra i hudvård och i baby- och massageoljor. Passar även i sololjor. Kallpressad sesamolja innehåller mycket värdefulla växtsteroler. Utvinns från fröna.

Sheasmörolja

Ingår i Booster Face Oil

Skyddar, mjukgör och är fuktighetsbevarande för huden. Verkar lugnande och lindrande på inflammerad hud. Sheasmör passar torr, irriterad och skadad hud - och är utmärkt till babyvård. Utvinns från kärnan i frukten.

Solrosolja

Solrosolja innehåller en stor mängd omega 6, en essentiell fettsyra som stärker och balanserar hudens eget barriärskydd. Det gör att oljan verkar som en fuktighetsbevarare och passar alla hudtyper. Innehåller även många olika bioaktiva ämnen: E-vitamin, antiinflammatoriska fytosteroler, samt lecitin som är ett mjukgörande fettämne som finns i alla celler. Utvinns från fröna.

Tistelolja

Ingår i Revitalising Face Oil och Enriched Face Cream

En torr olja, som snabbt tränger ner i huden. Innehåller Linolsyra som är ”moderfettsyran” i omega 6- gruppen. Med hjälp av denna, kan kroppen bilda GLA och vidare prostaglandiner. Bildas inte tillräcklig mängd prostaglandiner i kroppen, kan man få rynkor i förtid. Är hudgenererande och bra vid skador på huden, inkl pigmentfläckar. Utvinns från tistelfrön.

Mandelolja

Ingår i Body Butter Almond - Coconut & i Body Butter - Mango - Almond

Mandelolja passar alla hudtyper, även till babyvård. Innehåller antioxidanter och rikligt med omättade fettsyror, som är hudvårdande och mjukgörande.

Kokosolja

Ingår i Body Butter Almond - Coconut & i Body Butter - Mango - Almond

Absorberas lätt av huden och har mjukgörande och återfuktande egenskaper. Den hjälper, tack vare sin höga andel mättade fettsyror, huden att hålla sig återfuktad. Kokosolja passar alla hudtyper samt i barn- och babyvård.